De eerste info-avond rond de goedkopere energiefactuur in Herentals was een succes. Er volgen er nog drie: 1 in Diependaal, 1 in Noorderwijk en 1 in Morkhoven.

Samenaankoop energie groot succes in Herentals.

Deze week ging in het cultureel centrum ’t Schaliken de Herentalse infoavond door over de samenaankoop van groene energie. Het was een overweldigend succes. Meer dan 300 mensen waren aanwezig, en lieten zich inschrijven om mee te doen met de gezamenlijke aankoop van goedkopere stroom en gas.

Als consumenten de handen in elkaar slaan, en samen op zoek gaan naar het beste aanbod, is er veel mogelijk.

Dat is het uitgangspunt van de samenaankopen voor elektriciteit en gas die we in Herentals organiseren. Dit model van samenaankoop werkt. In de provincie schreven zich vorig jaar niet minder dan 40.000 mensen in. In Herentals namen toen 794 mensen deel aan deze groepsaankoop.

De biedingen van de energieleveranciers waren ook gunstig. De winnaar van de veiling, Essent, levert sindsdien aan de deelnemers groene stroom en gas aan een prijs met een korting van niet minder dan 16 % (voor stroom) en van 29% (voor stroom en gas samen) t.o.v. de gangbare markttarieven


Nog veel meer inwoners van Herentals zouden financieel profijt kunnen doen bij deze samenaankoop.

Op woensdag 5 september in het Dorpshuis in Noorderwijk; op donderdag 6 september in het Dorpshuis in Morkhoven, en op vrijdag 7 september in het buurthuis Diependaal in de Musketstraat. Telkens om 20 uur. Breng Uw laatste eindafrekening van uw huidige energieleverancier mee, dan kan U ter plekke nog inschrijven voor deze actie. Iedereen is van harte welkom.